22.5.2012

Venäjän jääkiekon mm-mestaruuden kunniaksi hieman Pietarin matkailua...


Venäjän jääkiekkomestaruuden kunniaksi muistot palasivat Venäjälle ja Pietariin, jossa vierailimme neljän päivän ajan viime kuussa. Matkustaminen Pietariin sujuu todella jouhevasti käyttäen Allegroa, joka oli mielestäni siisti ja tilaa oli aivan riittävästi noin lyhyeksi matkaksi. Aamu junalla kun lähtee niin iltasella ehtii vielä  mainiosti kävellä kaupungilla ja käydä syömässä.

Kulkeminen Pietarissa sujuu helpoiten kävellen tai metrolla. Metron ruuhka-aikoja kannattaa kylläkin välttää, sillä kovin on ahdasta metrossa tuolloin. Kätevää metrolla matkustamisesta tekee se, että yhdellä metropoletilla eli chetonilla pääsee matkustamaan minne vain riippumatta matkan pituudesta tai kestosta. Ei siis haittaa vaikka ajaa oman pysäkkinsä ohi, kunhan ei nouse ylös portaita maan kamaralle, jolloin joutuu maksamaan uuden chetonin päästäkseen porteista takaisin alas. Metrot kulkevatkin todella syvällä maan alla ja alas menevät rullaportaat ovat melko jyrkät. Useammin matkustavalta olen kuullut, että nuo rullaportaat eivät ole koskaan hänen aikanaan jumittuneet tai pysähtyneet. No tottakai, ne nyt tekivät sen. Ei auttanut muu kuin heittää pieni sali treeni portaita askeltaen. Onneksi olimme menossa sentään alaspäin. On jännä myös huomata kuinka paikalliset viettävät metromatkat, lukien sanomalehtiä ja kirjoja. Katseita metrossa ei vaihdeta sen enempää kuin Suomessakaan. Ruuhka-aikaan ryysis on aika kova ja keinoja kaihtamatta ihmiset rynnivät sisään metroihin auki avatuista ovista. Mikä parasta matkustaminen metrolla on myös edullista, olisiko ollut 25ruplaa per chetoni.

Nälän yllättäessä kannatta ehdottomasti käydä kahviloissa ja ravintoloissa, sillä hintataso on alhaisempi kuin Suomessa. Meidän tuli käytyä mm. ravintola Demidov:ssa ja ravintola Cat:ssa. Erityisesti tykkäsin tuosta georgialaisesta Cat -ravintolasta. Se oli pieni mutta erityisen tunnelmallinen paikka, joka muistutti suuresti olohuonetta. Pöydät olivat tiheään aseteltuja ja valaistus oli hämärä. Ravintolaan ei eksy vahingossa vaan sinne pitää etsiä. Hieman syrjäisempi sijainti takaa lämpimän kodin tunnun. Erityisesti georgialaista leipää kannattaa maistaa. Tänne kannattaa lähteä hieman isommalla porukalla (4-6henkilöä) syömään ja tilata georgialaiseen tapaan pöytä täyteen herkkuja.

Pietarissa Sokos Hotel:ssa on myös ravintola Dans le Noir?, jossa tarjoilijoina toimivat sokeat ja osittain näkörajoitteiset ja itse ruoka nautitaan pilkkopimeässä.  Itse ruokalista on varsinaisesti salaisuus, mutta ruokailija voi valita haluaako hän syödä liha-, kasvis- vai yllätysmenun. Tämä on varmasti jokaiselle kokemisen arvoinen elämys. Itse aion ensi kerralla käydä kokeilemassa tätä.

 












Pietarissa on paljon myös erilaisia pikku putiikkeja sekä herkkukauppoja. Kupetz Eliseevs herkkukauppa sijaitsee aivan Gostiny dvor:n metroaseman lähellä. Kupetz Eliseevs on todella upea paikka niin ulkoata kuin sisältä. Herkkukaupassa on upeat koristelut ja yksityiskohdat sekä tuotteet tuntuvat myös olevan tarkoin valittuja, sillä kaupassa ei myydä mitään tavallisia herkkuja. Palvelu on myös todella ystävällistä ja ovella seisovat jopa oven avaajat hienoissa asuissaan.

 
Ostosmahdollisuudet ovat myös suuret Pietarissa mm. Stockmann sekä varsinkin ostoskeskus Galereia, josta löytyy monen monta liikettä.

Loppuun lisään kuvia Pietarin upeista rakennuksista ja nähtävyyksistä. Erityisesti kannatta käydä Eremitaasissa, jossa on todella paljon taidetta nähtävillä sekä sen monet huoneet on koristeltu upeasti. Muistattehan, että opiskelija etuuksia kannattaa käyttää myös Pietarissa, sillä esim. Eremitaasiin pääse ilmaiseksi opiskelijakorttia näyttämällä. 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: