1.8.2018

D.I.Y ULKOKALUSTEIDEN PUINEN SÄILYTYSLAATIKKO

Tämän kesän ensimmäinen rakennusurakka oli pihakalusteille ja -tarvikkeille säilytyslaatikko. Koska kaupasta ei löytynyt mitään oikean kokoista, istumisen kestävää ja pyörillä olevaan säilytyslaatikkoa, niin ei auttanut kun rakentaa se itse. Mies suunnitteli minun ohjeiden mukaan, minä autoin kun meinasi mennä sormi suuhun yksin rakentaessa ja yhdessä toteutettiin.

Tässä siis oli lähtökohta, kasa raakaa lautaa ja muita tarvikkeita. Mikä sitä on rakentaessa, kun sää on mitä hienoin.


Suurin päänvaiva oli, että miten nuo kaikki sivut saadaan siisteiksi, että ei tulisi laudan päät näkyviin. Täytyy kyllä myöntää, että muutaman hetken sai miettiä, että miten laudat tulee ruuvata toisiinsa, jotta kantavuus olisi hyvä, laudat ei halkeileisi liiallisista ruuveista ja ennen kaikkea, että ulkonäkö olisi paras mahdollinen. Suurin ajatustyö tehtiin noiden kulmien, tukipilareiden ja kannen saranoiden/kääntyvyyden kanssa. Muutenhan laatikon kasaaminen on helppoa, sahaa laudat, ruuvaa ja siinä ne on jo paikoillaan.
 Vielä olisi mietinnässä, että minkä väriseksi laatikon maalaisin. Tosiaan terassilaudoitus harmaata, aita valkoinen ja itse talo puna-harmaa tiilestä, jossa yläosassa punaista laudoitusta ja valkoiset ikkunalaudat. Haasteelliseksi värin valinnan tekee laatikon säilytyspaikka, se kun on välillä tuon valkoisen aidan edessä ja toisinaan harmahtavan tiiliseinän edessä. Minun "maalarin" silmä sanoisi, että väriksi tulisi harmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: