6.8.2018

KESÄLOMARETKEILYÄ - MYLLYSAARI

Mikä onkaan mukavempaa kun tehdä pieni retki kauniiseen luontoon ja Suomen kesäpaikkoihin. Tällä kertaa matkasimme Lahden rantaviivaa pitkin Myllysaareen, jossa on ihana kahvila/juhlapaikka vanhassa rakennuksessa. Rantaviivaa pitkin kulkevat kävelytiet ovat ilo silmälle ja samalla saa hyvää liikuntaa. Ihan kaikille ei tuo reitti sovellu, sillä matkalla on muutama melko isohko mäki.

Matkan varrella pääsimme tutusmaan myös Lahden paikallisiin kansallislintuihin eli hanhiin. Niitä tuntuu täällä riittävän.  Oleskelevat useimmiten rannoilla, paistattelevat päivää, ruokailevat ja se ikävä puoli, sotkevat ympäristöään. En viitsinyt edes ottaa kuvaa niistä, kun parveilivat niin isona parvena ja kaakattivat ohi mennessämme. Luulevat ilmeisesti omistavansa koko rantabulevardin.

Järvivedet ovat jo todella lämpimiä, mutta tällä kertaa emme pulahtaneet uiskentelemaan, sillä mukava ei ollut uikkareita. Sen sijaan uittelimme jalkoja ja ihastelimme järvellä päivää viettämässä olevia subbailijoita.

Myllysaareen vievät isot pitkospuusillat. En jäänyt tällä kertaa ottamaan niistä kuvaa, koska väkeä riitti kauniina päivänä. Ja oli siellä jollain käynnissä kuvauksetkin. Tänne menemme vielä uudestaan tänä kesänä, jos silloin kameran linssin eteen pääsisi myös nuo komeat sillat.

Herkut oli kyllä kohdillaan ja erityisesti tuo suklaakakku oli todella mainattavaa valdemaisen lisukkeen kera. Huomasimme vasta jälkikäteen, että tarjolla olisi ollut todella houkuttavan näköistä jäätelöä. Sitä täytyy siis ensikerralla maistaa.

Itse rakennuksessa oli aivan ihania ikkunoita. Kuvan ikkuna löytyi wc:stä. Ihanan muotoinen ja toi ihanasti valoa. Rakennuksen vierustalla on monen monta laituria, johon varmasti voi saapua vaikka veneellä.






 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: