4.10.2015

KEITTIÖREMONTTI JA KEITTIÖSUUNNITELMA



Ensimmäisessä keittiöremonttia koskevassa postauksessa kerroin hieman yleisesti keittiöremontista ja mitä siinä tulee huomioida. Nyt voisin raottaa tätä meidän varsinaista keittiöremonttia. Keittiöremontti on siis alkanut oikeastaan jo monen monta vuotta sitten. Tänään juuri mieheni kanssa vitsailimme vanhemmilleni, että melkein kymmenen vuottahan se keittiöremontti vei.:) Tällä lausahduksella tarkoitimme siis sitä, että vielä yhdessäkään asunnossamme ei ole ollut uutta tai näin hienoa keittiötä. Keittiömme ovat olleet tähän mennessä enemmän ja vähemmän rempallaan ja meillä kumminkin syödään lähes päivittäin kotiruokaa, ja leipominenkin on mielekästä puuhaa minulle.

Meillä keittiön suunnittelu alkoi sillä, että ostimme aikoinaan asuntomme, jonka keittiö oli alkuperäisessä kunnossa. Ja koska vietämme paljon aikaa keittiössä (ja kotona ylipäätään), niin tuo vanha, likainen ja rikkinäinen keittiö alkoi käydä yhä enemmän ja enemmän hermoille. Lisäksi keittiön toimimaton roskisratkaisu oli lähes jokapäiväinen murheen kryyni. Ajatuksemme kumminkin oli, että ensin on oltava vahva visio millaisen keittiön haluamme. Selvää oli myös se, että keittiöremontti toteutettaisiin itse mahdollisuuksien puitteissa. Budjetiksi olimme ajatelleet noin 3 000 euroa. 

Alun alkaen tarkoituksemme oli vaihtaa vain pelkät keittiön kaapistojen ovet, mutta koska keittiökaapit olivat osakseen yhtenäistä runkoa, olisi mittoihin sahatut ovet tullut melko kalliiksi. Lisäksi muutama kaappi oli jo käyttökelvottomassa kunnossa ja roskiskaappi oli tosiaan epäkäytännöllinen, niin katsoimme, että edullisemmaksi tulee kaikkien runkojen vaihtaminen.

Keittiötä suunnitellessamme muita erityisesti hintaan vaikuttavia tekijöitä olivat keittiökaappien materiaali/väri, vesipisteen, pistorasioiden ja valojen sijoittelu ja kodinkoneet. Meillä molemmilla oli vahva visio siitä, että uusi keittiö tulisi olemaan matta-valkoinen (perushintainen). Lisäksi halusimme, että alakaapit tulisivat olemaan laatikoita eikä kaappeja, vaikka ne kalliimpia olivatkin. Emme missään nimessä enää halunneet kontata lattialla kattiloita rymyämässä. Vaihtoon meillä menivät myös koko työtason levyinen allas/allaspöytä, hana, pöytätasot sekä valot, lisäksi seinät ja katto maalattiin ja välitila laatoitettiin.  Näistä valinnoista kerron myöhemmin, mutta tässä olisi mistä lähdettiin liikkeelle.

Tässä hieman pohjapiirustusta keittiösuunnitelmasta



Näistä lähdettiin liikkeelle ja tämän malliseen keittiöön haimme tarjoukset. Seuraavassa postauksessa voisinkin kertoa hieman enemmän noista keittiökaappi, työtaso, allas ja hana valinnoista sekä purkutöistä.

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköinen suunnitelma :) Jään innolla odottamaan uusia postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kannatti suunnitella, lopputulos miellyttää ainakin omaa silmää.:)

      Poista

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: