25.10.2015

KEITTIÖN YLÄ- JA ALAKAAPPIEN KIINNITTÄMINEN

Kun olimme maalanneet katon ja seinät sekä kasanneet suurimman osan kaappien rungoista, tuli vuoroon yläkaappien kiinnittäminen paikoilleen. Tässä työvaiheessa isäni tuli auttamaan meitä, sillä tässä on ihan hyvä olla kyllä kaksi miestä, jos suinkin vaan on mahdollista. Runkojen kiinnittämisen kanssa täytyy olla erityisen tarkkana, jotta yläkaapit tulevat suoraan. Me käytimme apuna seinään porattua lautaa, jonka päälle yläkaapit oli helpompi asetella ja ne menivät helpommin suoraan. Meillä oli tässä työvaiheessa apuna myös Bosch:n Quigo linjalaaseri sekä rakenneilmaisin. Näiden avulla kaappien suoraan laittaminen oli helpompaa ja seinän sisällön "näki" paremmin (sähkö- ja vesiputket).

Meillä kaapin runkojen asentamista helpotti se, että vanhojen runkojen paikalle tuli samankorkuiset rungot, vain runkojen leveys vaihteli hieman. Myös ylä- ja alarunkojen väliin jäävän välitilan koko muuttui hieman, sillä välitilan laatan koko muuttui myös, ja jotta laatat näyttäisivät hyvältä paikoilleen aseteltuna, tuli välitilan korkeutta muuttaa. Välitilan laattojen koko ja niiden asettelu välitilaan on siis hyvä tietää jo tässä vaiheessa, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä. Yläkaappien runkojen asentamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä tässä työvaiheessa ei kannata hätiköidä.







Suunnilleen tässä vaiheessa aikaa remonttiin oli mennyt viikko. Tämän jälkeen pidimme pari lepopäivää ja kävimme mm. ystävillä kylässä. Aivan täysin emme remontoimatta toista päivää enää olleet, vaan aikaa vierähsti hieman noiden loppujen sementtiroiskeiden irroittamisessa. Meillä vanhat laatat olivat tosiaan niin kovaa kiinni, että pelkästän laattojen irroittamiseen voinee laskea aikaa kuluneeksi 2-3 päivää. Tuo irroittaminen oli kyllä yhtä tuskaa, kun laatoista irtosi kerralla millin paloja.




1 kommentti:

  1. Kivaa nähdä vaihe vaihteelta kuinka teidän uusi keittiö valmistuu :)

    VastaaPoista

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: