3.10.2015

AJATUKSIA KEITTIÖREMONTISTA

Lupasin aikaisemmin tehdä postauksen/postaukset liittyen meidän keittiöremppaan. Toivottavasti näistä olisi mahdollisimman monelle apua, jotka pohtivat, että uskaltaako sitä ryhtyä toteuttamaan keittiöremonttia ja miten se tehdään. Tässä näistä postauksista tulisi nyt ensimmäinen.

Aivan ensimmäiseksi haluan kannustaa kaikkia, joilla hiukankaan ruuvimeisseli pysyy kädessä, tekemään keittiöremmonttia. Aivan ilmaiseksi ja rehkimättä ei keittiöremppa toteudu, sen voin taata, eikä taida sellaista remppa-jannua olla, joka tuosta noin vaan toteuttaisi keittiöremontin. Keittiöremontti on siis aikaa vievä projekti, jossa varmasti jossain vaiheessa tulee takapakkia ja niitä harmaita hiuksiakin. Kehotankin varaamaan remonttiin aikaa ruhtinaallisesti, ja apua ei ole häpeä pyytää. Riippumatta keittiön koosta ja remontin laajuudesta on keittiöremontti aina iso investointi.

Ensimmäiseksi onkin siis laadittava budjetti, eli mietittävä paljonko keittiöön on varaa panostaa. Kun on päätetty, että keittiöremonttiin on käytössä x – summa rahaa, niin tämän pohjalta on helpompi lähteä kartoittamaan, että mitä tuolla rahalla todellisuudessa saa. Keittiöremontin kustannuksiin vaikuttavat paljon mm.; vaihdetaanko keittiöön vain ovet vai myös rungot, vaihdetaanko vesipiste, pistorasia tai valaistuksen paikkoja, palvelevatko vanhat keittiökoneet, altaat ja hana vielä tarkoitustaan, millainen välitila ja pöytätaso laitetaan ja tarvitseeko lattia vaihtaa. Lisäksi aiheellista voi olla myös erilaiset maalaus- tai tapetointityöt. Keittiökaappien runkoja ja ovia on myös monen hintaisia, joten vertailu kannattaa aina. Samanmerkkiset keittiökalusteet voivat maksaa toisessa liikkeessä enemmän kuin viereisessä.

Yksi iso hintaan vaikuttava tekijä on myös se, että kuinka paljon voidaan/ollaan valmiita tekemään itse, ja mitä tilataan valmiina. Tietyt työt on hyvä teettää luvansaaneilla ammattilaisilla, kuten sähkö- ja vesityöt. On hyvä heti alkuvaiheessa ottaa huomioon, että jos vaihdat vesipisteen, pistorasioiden ja lamppujen paikkaa, niin ammattilaisten tekemä työ tulee myös tällöin maksamaan enemmän.

Kun on selvillä remonttiin käytettävissä oleva budjetti, mitä voidaan tehdä itse, kuinka laaja remontti tehdään ja minkä tyylistä keittiötä ollaan tekemässä, on aika mennä keittiökaupoille tutustumaan eri valmistajien tuotteisiin ja heidän hinta-laatusuhteeseen. Muistathan ennen keittiökaupoille lähtöä mitata mahdollisimman tarkasti keittiösi mitat sekä merkitä nykyiset ja tulevat vesipisteet, sähköpisteet, tuulettimen paikan sekä ikkunoiden ja ovien paikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: