21.12.2013

JOULULAHJA ASKARTELUJA..

Päätin, että tänä vuonna teen itse suurimman osan aikuisten joululahjoista. Minusta on niin vaikea keksiä mitään aikuisille ihmisille, koska kaikilla on jo niin paljon kaikkea. Nyt vuorossa oli taikataikina ja sydän- ja tähtikoristeet.


Taikataikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl suolaa
1,5 dl vettä

Taikinan tekeminen on helppoa, koska et tarvitse siihen kuin vehnäjauhoja, suolaa ja vettä. Taikataikinasta askartelu onkin sitten hieman aikaa vievää, sillä taikataikinan kannattaa antaa olla hetken ennen kuin alat muovailemaan taikinasta haluamasi muotoisia koristeita. Taikinan kovettaminen tapahtuu uunissa n. 100-150 asteessa n. 1-2 h ajan, riippuen koristeista. Taikinasta tulee uunissa hieman kellertävän väristä, joten tarvitset maalia maalaamiseen.


Taikataikina tähtien ja sydämien muodossa. Piparimuotit olivat käteviä tähän. Reiän tein pillillä painaen.

Tässä taikataikina on saanut valkoista maalia pintaansa. Jos vielä itse näitä teen, niin ostan kyllä kaupasta valmista valkoista massaa. Kyllä näiden tekemiseen sen verran aikaa saa upotettua. Vielä tähdet odottavat ripustusnauhaa. Tähdistä tuli hieman muhkuraisia, joten taitavat jäädä itsellemme vain ilostuttamaan. Tarkoituksena oli lisätä nämä joulupaketteihin koristeiksi. Saas nähdä kuinka käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: