19.6.2012

Ostoksia ja sovituskoppi kokemuksia...


Tuossa viime viikolla tapasin ystäväni ostoskeskuksessa ja siellä kävimme mm. Lindex:llä. Yllätyin miten viihtyisäksi Lindex:n sovituskoppi oli tehty. Jotenkin tyylikäs ja tunnelmallinen ilme. Mukava lisä oli hauskat vaatekoukut. Oli pakko napata kuva puhelimen kameralla, vaikka siinä ei hyvä laatu olekaan.

Kuinka tärkeä asia teille on ylipäätänsä vaate-, kenkä- tai sisustusliikkeen sisustus ja ulkoasu. Itselleni liikkeen ulkoasulla on suurikin merkitys. Jos näen oikein kauniin ja puoleensa vetävän näyteikkunan ja sen takaata liikkeen niin itse ainakin menen helpommin siellä piipahtamaan kuin viereisessä tunkkaisessa liikkeessä. Ehkä erityisesti erottuvat ja oman tyylin mukaisesti sisustetut liikkeet vetoavat meihin. Monet sisustusliikkeet ovat hyvä esimerkki tästä, kun liike on sisustettu heidän omilla tuotteillaan niin oikeat ja kohdistetut asiakkaat myös löytävät juuri heidän kauppansa.

Kun mietin erityisesti tuota sovitushuoneen tärkeyttä niin kyllä, kyllä sillä on suurikin merkitys. Jos vertailen massatuoteketjun H&M:n, Lindex:n ja esimerkiksi VeroModan sovituskoppeja niin jo niidenkin kohdella on huissi ero. Ikävä todeta näin julkisesti mutta mielestäni juuri näistä kyseisistä liikkeistä jumbo sijalle jää ehdottomasti H&M.

H&M:n sovituskoppeihin ei juurikaan ole panostettu. Tilat ovat kyllä tilavat, pelkistetyn siistit visuaalisesti jne..mutta itse siisteys on unohdettu. Minusta tuntuu ikävältä käydä sovituskopissa, jossa lattiaa "koristavat" villakoirat. Ja nyt puhun niistä ikävimmistä vaihtoehdoista eli pölypalleroista. Kuinka ikävää onkaan sovittaa housuja kun pölypallerot vain hyppivät lattialla. Lisäksi omille vaatteille on matalat jakkarat, joista omat vaatteet väistämättäkin ylttävät pölyiselle lattialle. Sovituskopin ulkonäkö vielä menettelee mutta siisteydessä on todella parantamisen varaa.

Mielestäni VeroModa sijoittuu näistä kolmesta keskimmäiselle sijalle. Liikkeellä on aika pelkistetty tyyli myös, mutta silti suhteellisen siisti yleisolemus. Myös VeroModan sovituskopit jäävät silti kauaksi Lindex:n tyylistä.

Lindex:n sovituskopeissa on ripaus luxusta näihin verrattuna. Lattialla oleva matto tuo pehmeyttä ja kodikkuutta sekä hauskat yksityiskohdat rentoutta ostopäätökseen. Tarkkailkaapa ihan mielenkiinnosta näitä asioita. Kuinka teidät on otettu huomioon mm. liikkeiden sovituskopeissa vai onko otettu lainkaan. Usein tuo päätös ostoksen tekemisestä syntyy juuri sovituskopissa ja mikäli tuo on mieleinen kokemus niin varmasti mieluusti se toistuukin.

Samaisella reissulla kävimme Finnmarin myymälässä. Olen siellä aikaisemminkin käynyt ihastelemassa kaikkea sisustustavaraa. Joku kerta kyllä mukaani lähtee sieltä lasinen purkki, josta nappasin kuvan sekä ikään kuin kakkualustan näköinen kynttilän tai muun koristeen alunen. Ihania ovat myös nuo lasipikarit, joissa usein on tuikku sisällä. Nuo kristalli/lasihelmet kiinnostaisi myös. Niitä olisi kiva sirotella pöydälle. Tämä ostosreissu oli antoisa ja mukaankin tarttui tuikuille kipot, jotka kelluvat vedessä sekä saippuakuplan näköiset kelluvat koristeet.
Lisäksi tapaksen kenkäliikkeessä oli alennusmyynnit alkaneet ja ostinkin itselleni ballerinat pienellä kiilakorolla. Kengät tuntuivat niin hyviltä jalkaan, että en edes tuntenut tuota korkoa. Kengät ovat jo testattu ja kyllä niillä käveli heti alkuun kokonaisen päivän markkinoilla. Minun jalkaani kengät harvoin istuvat, varsinkaan heti kerta heitolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: