19.10.2012

MITEN NE KORTIT SITTEN SYNTYVÄTKÄÄN...



Minulla on tapana tehdä kortteja etukäteen. Tosin aika usein sitä juuri oikeaa korttia ei meinaa löytyä ja päädyn askartelemaan kokonaan uuden. Korttiaskartelun aloittaessani levitän aina lähes kaikki askartelutavarat levälleen ja lähden miettimään minkä tyylistä korttia alan tekemään ja kenelle. Mielessä on ehkä joku tietty ihminen tai joku tietty ihmisryhmä, jolle korttia ryhdyn tekemään. 

Sen verran on tullut jo kortteja tehtyä, että yritän pitää jatkuvasti valloillaan tilanteen, että peruskortteja olisi miehille, naisille, lapsille ja kavereille. Toisiin kohderyhmiin lukeutuvia kortteja on tosin syntynyt enemmän kun toisiin. Erityisesti aikuisille miehille on mielestäni vaikea tehdä kortteja. Mielestäni kaupoissa ei ole läheskään yhtä paljoa heidän kortteihinsa suunnattuja stansseja eikä leimasiakaan. 

Itselleni on aika tärkeää, että kortin värimaailma kuvastaa sitä tunnetta, jonka saan ihmisestä. Lähinnä siis mietin, mitä värejä kortin saaja käyttää tai mistä väreistä hän tykkää. Jos en tunne ihmistä niin hyvin, niin lähden miettimään omaa mielikuvaa ihmisestä. Myös korttiin valikoituva aihe lähtee samalla tapaa, mielikuvasta. Näitä värejä ja kortti-ideoita yhdistelemällä syntyy lopullinen kortti.

Korttien tekemiseen käytän edullisia materiaaleja sekä yritän hyödyntää mahdollisimman paljon kaikkea ylijäämä tavaraa ja vaatetta. Esimerkkinä on juuri tältä viikolta eräs pitsipaita, jonka olin heittämässä kierrätykseen, mutta sen pitsi pääsikin uuteen käyttöön. 

Korttiaskartelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta jonkin verran enemmän joutuu varsinkin alkuun panostamaan tähän harrastukseen. Alkuun tehtävät laite ja perus materiaali hankinnat syövät aika ison siivun, mutta jatkossa leimasimia, stansseja yms. voi ostella yksitellen. 

Itse olen miettinyt, että seuraavaksi ostan kohokuviointikansioita, joilla saa korttipohjiin tehtyä kohokuviointia. Tällaisia en ole vielä kokeillut kun Big Shot:n mukana tulleella kansiolla.

Mitä tuotteita te olette pitäneet ehdottomana must have -hankintana.?

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans ongelmana, et vaikka kuinka tekis kortteja, niin sit kun joku kysyy, ei sopivaa löydy! Mäkin yritän pitää juuri tyttö-poika-nais-mies kortteja jemmassa.
    Nyt mulla on menneillään joulukortti rumba. Jo pikkasen kyllästyttää :=(! Pitäis vielä ainakin 20-30 kpl tehdä. Valmiina on n. 100. huh, huh!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, sata joulukorttia plakkarissa. Hurja määrä jo valmiina sinulla. Itsellä vielä suurin osa tekemättä tai vasta puoliksi tehtynä. Kävin katsomassa tekemiäsi kortteja, olivat todella ihania.
      Itsellä tämä harrastus on vielä aika alussa. Vielä ei silmä näe mikä sopii minkäkin kanssa ja sommittelu vie täten aikaa. Mutta hitaasti hyvä tulee ja maltti on valttia, varsinkin askartelussa. Hyvää syksyn jatkoa sinulle, toivottavasti piipahdat sivuillani toistekin.(:

      Poista

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: