30.3.2013

VAATEOSTOKSET NETISTÄ...

 KLIK KLIK KLIK...


Tämä postaukseni koskee pääasiassa verkkomyynti yrityksiä. Tiedättekö kun myyntikuvasto tipahtaa postiluukusta, alat selaamaan kuvastoa ja silmiisi osuu useita hyvännäköisiä ja hyvin istuvia vaatteita. Hihkut innosta ja näet kirkkain silmin kuinka tuo ja tuo ja tuo toppi sopisivat sinulle. Ja kuinka nuo ja nuo housut täydentäisivät asukokonaisuutta.

Klikkaat nettiin ja teet tilauksen. Huomaat ensiksi, että tilausajat ovat mitä järjettömimpiä. Päätät tyytyä siihen ja jäät odottamaan tilauksen toimitusta. Tässä vaiheessa hyvä neuvo on, ÄLÄ odota turhan kauaa, varsinkaan jos sinulla on toinen varteen otettava vaihtoehto tiedossa, sillä et välttämättä tule saamaan luvattua tuotetta. Olen itse joskus odotellut uikkareita useammat kuukauden. Ensinnäkin mielestäni tuo on jo hieman liian pitkä toimitusaika, kyseessä on kuitenkin massatuote. Toiseksi, et välttämättä tule edes saamaan tuotetta. Kerran on käynyt myös niin, että pitkän odotuksen jälkeen en koskaan saanutkaan bikinien yläosaa. Ärsytti muuten pirusti, suoraan sanottuna. Olin onneksi jo kaukaa viisas, enkä ottanut ensin saapunutta alaosaa, vaikka se olikin sopiva. Jotain tällaista uskalsin uumoilla, kun toimitus kesti ja kesti. Ymmärrän, että esimerkiksi paidan toimitus saattaa kestää ja se voidaan perua, mutta nyt kyseessä oli kuitenkin oleellisesti toisiinsa kuuluvat osat. En kai minä lähde rannalle ilman yläosaa.

Toinen asia, jonka olen pistänyt merkille, on tuo tuotteiden laatu. Itse mietin nykyään useampaan otteeseen mistä materiaalista tuote on tehty. Voiko tuote esimerkiksi olla juuri sitä pliisua ja platkua puuvillaa tai juuri sitä sähköistä polyesteriä. Harvoin tiedät todella mitä tulet saamaan. Jollain verkkokaupoilla on myös perinteiset kivijalkamyymälät, joista kannattaa käydä katsomassa tuotteet paikan päällä. Aina ei vaan ole mahdollisuutta, sillä kaikkia tuotteita ei välttämättä löydy myymälästä. Joskus olen käynyt katsomassa kuvastossa hyvältä näyttävät housut myymälässä, jossa ne ovat paljastuneet ennemminkin kalsareiksi.

Täytyy siis olla hyvin tarkkana, mitä ostaa, mistä ostaa ja millä hinnalla ostaa. Tietty tuotteet saa aina palauttaa, mutta postimaksut ovat toisinaan aika kalliit ja se odottamisen vaiva. Olen myös miettinyt kuinka kauheasti tuota vaatetta jää hukkaan kun asiakaspalautusprosentti on varmasti huima. Tuosta eettisyydestä en edes viitsi sanoa mitään. Se onkin sitten aivan toinen asia. Uskallan epäillä myös monen ns. paremman, kalliimman ja hienommankin yrityksen eettisyyttä. Näinköhän vaan monikaan vaateketju ihan oikeasti tuottaa täysin puhdasta ja eettistä vaatetta.


Tälläistä tällä kertaa... Olisikohan seuraavaksi vaatepostauksen vuoro. Voin esitellä tätä "laatua".:D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: