6.3.2013

RIKS RAKS POKS...


KÄNNYKKÄÄ MÄ METSÄSTÄN.



Vanha Nokia 5800 XpressMusic -puhelimeni (tai siis mieheni vanha) sanoi yhteistyö sopimuksensa irti toissapäivänä, lähes. Kyllä sillä pystyy soittamaan vielä, pääasiallisesti kunhan hieman näkee vaivaa. Oikeastaan kyseisen puhelimen toiminta on ollut hiipumaan päin jo jonkin aikaa. Aikaisemmin vaivana on ollut "vain" akun todella lyhyt käyttöikä sekä puhelujen katkeilu lähinnä yli puolen tunnin puheluiden kohdalla. Toissapäiväinen tempaus alkaa olemaan se viimeinen niitti, sillä puhelimen taustakuori ei tahdo enää pysyä kiinni lainkaan. Samalla huomasin, että akkukin lienee jo hieman turvonnut, sillä ei tuo enää tasapaksulta näytä. Lieneekö tuo puhelin enää turvallinenkaan. Kait se on myönnettävä tappionsa ja aloitettava etsimään uutta puhelinta.

Ongelmana on vaan se, että en halua yhtäkään markkinoilla olevaa puhelinta. Ensinnäkin tämä kyseinen vanha puhelin on ollut juuri passelin minulle, sillä olen sen saanut käytettynä ja turhana. Itse en ole valmis pulittamaan jostain puhumiseen ja viestimiseen tarkoitetusta välineestä montaa sataa saati sitten puolta tonnia. Lisäksi taistelen vastaan sitä ajatusta, että puhelin on pikku hiljaa muuttumassa joksikin ihme vempeleeksi, josta löytyy kaikki. Tarvitseeko ihminen oikeasti taskuunsa kannettavaksi välinettä, jossa on sitä ja tätä. Voidaanko meille kohta myydä lähes mitä vaan, koska meidät saadaan uskomaan siihen, että todella tarvitsemme näitä kaikkia hienoja ominaisuuksia koko ajan. Emmekö voi odottaa pientä hetkeä, jotta pääsemme pöytätietokoneen / kannettavan / pelikonsolin tai jonkin muun vastaavan pariin.

Myönnän, minustakin on kivempi räplätä kännykkää kun odotan linja-autoa, kaveria, palaveria tai ihan mitä tahansa. Tunnen olevani mukana tässä kiireellisessä maailmassa.:) Onhan se myös kätevää kun voin tarkistaa netistä linja-auton aikataulut, kauppojen / virastojen aukioloajat ja blogin tai jonkun sosiaalisen median päivityksen juuri sillon kun minulle sopii, ajasta ja paikasta riippumatta. Mutta teemmekö elämästämme itse hieman turhan kiireistä ja osaammeko pysähtyä arjen pikku askareissa.

Kaiken näiden pähkäilyjeni jälkeen, olenko turhamainen kun totean, että kyllä se netti olisi ihan kiva puhelimessa. Sen avulla pääseen käyttämään mm. SportTrackeria, navaria sekä miksen joskus nettiäkin. Saas nähdä tuleeko uutta puhelinta, jos niin koska ja mikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: