7.3.2013

TAPETTIEN VALITSEMINEN

TAPETIT MAKKARIIN JA OLOHUONEESEEN - JUKKA RINTALA


Edellisessä postauksessa kerroin, miten teimme pohjatyöt. Nuo ohjeethan eivät ole mistään oppikirjasta vaan mitä itse koin hyviksi tavoiksi. Pohjatöiden jälkeen aloitimme etsimään tapetteja.

Mielestäni paras tarjonta tapeteissa hinta-laatu -suhteen perusteella oli RTV:llä, Värisilmässä ja KodinTerrassa. Tietenkin se, mikä tapettikauppa mieleisemmäksi tulee, on ihan siitäkin kiinni minkä hintaista, laatuista ja tyylistä tapettia etsii. Tapettejahan oli pääasiassa hinnaltaan 15-80€/rulla väliltä. Me halusimme panostaa laatuun jonkin verran, joten emme ihan halvimpia edes katsoneet. Tosin, automaattisesti se silmä löytää sen kalleimman hyllyn, jostain kumman syystä. Tällä kertaa päädyimme melko neutraaliin tapettiin olohuoneen suhteen, pikku makkariin tuli sitten hieman koristeellisempaa.

Tapettikauppaan lähtiessään tulisi mitata huoneen / huoneiden pinta-alat, jotta osaa ostaa osavan määrän tapettia. Hieman kannattaa pyöristää ylöspäin, sillä aina ei joka vuota onnistu ihan niin kuin haluaa.:) Huonekorkeus taitanee olla 2,40-3,00metrin välillä. Yleensä tapettirullissa oli 10 metriä 53 cm:n levyistä vuotaa. Näin ollen yhdestä rullasta saa n. 4vuotaa. Rullien kappalemäärää laskiessa tulee kuitenkin huomioida, että kuviollista tapettia rullasta riittää useimmiten vain 3 vuotaa. Internetissä on monia taulukoita, joiden avulla voi tarkistaa tapetti tarpeen.


Oman sydämeni vei Jukka Rintalan tapetit ja erityisesti eräs kukkatapetti. Myös RTV:llä oli todella näyttäviä tapetteja, mutta tällä kertaa sieltä lähti mukaan Rasch:n yksivärinen tapetti olohuoneesen. Jukka Rintalan tapetteja on muuten myynnissä mm. Kodin Terrassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: