27.4.2012

Näihin pitsiunelmiin ei voi olla kukaan ihastumatta!!


Olen innostunut kaikesta vanhasta ja käsintehdystä materiaalista sisustuksessa. Usein nuo vanhat tekstiilit ja tuotteet kaipaavat tarkoin valitun paikan tai jonkin sortin tuunausta. Varsinkin tässä meidän pienessä kaksiossa sisustustuotteiden tarkoin valitulla paikalla on suuri merkityksensä, ettei tule liian täyden ja tunkkaisen oloinen yleiskuva. Täytyisi myös malttaa laittaa osa tavaroista pois joskus.

Sain jokin aika sitten erilaisia käsintehtyjä pitsiliinoja, joihin ihastuin heti. Hetken aikaa meni ennen kuin keksin liinoille paikan. Pitsiliinat, varsinkin nuo beigen/luonnonvalkoisen tai harmaan väriset pienet liinat sointuvat ihanasti puisten ja valkoisten huonekalujen sekä koriste-esineiden kanssa. Suurin osa liinoista koristaa ihan niille alunperin tarkoitetulla tavalla eli liinoina mutta jotain uutta halusin kehitellä osasta liinoista. Sainkin äidiltäni loistavan vinkin, että liinoja voi muotoilla sokerin ja veden avulla. Mielestäni nuo onnistuivat ihan hyvin siihen nähden, etten ollut aikaisemmin tuollaista tekniikkaa kokeillut. Pitsiliinakipoista tuli erikoiset ja nätit, ja mikä parasta nuo voi pestä ja ottaa uudelleen käyttöön vaikka liinana. 

Kuinka te olette hyödyntäneet vanhoja pitsiliinoja.? Itse en ainakaan raaski esim. leikellä noin nättejä liinoja. Tietysti muutamalla pistolla taitava käsityöläinen saisi tehtyä niistä vaikka mitä hienoa. Sattuisiko jollain olemaan edullisesti kierrätykseen esim. n. 60cm*60cm kokoista pitsiliinaa (saa olla pienempikin), joita löytyisi vaikka kaksi samanlaista/-tyylistä.? Yksi projekti olisi mielessä, mutta sopivan kokoiset liinat vielä puuttuvat. Jos tämän päivän kirpputorikierroksella onnistaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: