18.10.2016

DOMUS TUOLIN UUSI ILME

Asuntoamme koristaa kaksi Domus -tuolia, joista molempia olen jo aikaisemmin entrannut. Tuolloin tuo toinen tuoli sai valkoisen istuin- ja selkäosan, mutta muuten tuoli jäi sen alkuperäisen, puun väriseksi. Lisäksi lakkasin puiset osat läpikuultavalla lakalla, jotta tuoli säilyis vielä monen monta vuotta. Tuosta tuolista olen tehnyt jo aikaisemmin postauksen, jonka pääset lukemaan täältä.

Nyt kerronkin teille hieman tämän toisen Domus-tuolin tarinaa. Tästä toisesta tuolista poistin aikoinaan myös nuo pehmusteet, hioin tuolin ja maalasin kevyellä lakalla. Tarkoitus oli siis jättää tuoli puunväriseksi. Nuo pehmusteet olivat kuitenkin sen verran vahvalla liimalla liimattu, että se oli ajansaatossa "syövyttänyt" puupintaan tummentumat. En halunnut ottaa sitä riskiä, että istuin- tai selkäosan vaneri ei kestäisi lisähiontaa ja että puupinta halkeisi hionnan jälkeen. Minun silmääni nuo liiman jäljet kumminkin häiritsivät, joten nyt useamman vuoden jälkeen päätin, että tuoli saa kokonaan valkoisen pinnan. Tässä tämän toinen tuoli nyt valmiina. Väriähän voi aina muuttaa jos kyllästyy valkoiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: