8.5.2013

VANHAN MATKALAUKUN TARINA...

 VANHA ROUVA.

Penkillä makaa vanha, paljon maailmaa jo nähnyt ja hieman osumaakin saanut rouva. Jotenkin se on eksynyt sisustamaan tätä asuntoa, muistamatta alkuperäänsä ja muistamatta läheskään kaikkia matkojaan. Ihoon on hakattu nimi ja osoite. Täysin ei ole varmaa, onko osoite matkan varrelta vaiko elämänkulun loppupäästä. Varmaa on se, että ikä on pyyhkinyt osan muistin syövereistä, ulkokuorikin on saanut osumaa, mutta matka jatkuu kepein askelin kohti tulevaa. Ei tietoa viimeisestä leposijasta, ei tietoa kuljettavan matkan pituudesta. On vain tieto, että tässä talossa vanhuutta ja paljon elämää nähnyttä kuontaloa kunnioitetaan ja haalitaan, sille ikään kuin etsitään uusi tarkoitus ja sen annetaan nauttia elämän viimeisistä tuulista. Tuulet puhaltakoon lempeinä ja suotuisina elämän loppuun asti.

Rouva etsii vielä omaa paikkaansa. Ainakaan vielä se ei tule toimeen nykyajan Timon kanssa, vaan se on tottunut lepuuttamaan selkärankaansa Ilmarin vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun vierailit blogissani. Olen iloinen jos jätät tassun jäljen sivuilleni. Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne.(: