25.10.2016

HAY TARJOTINPÖYTÄ OLOHUONEESEEN

Tällä kertaa ajattelin päivittää teille hieman lisää olohuoneen nykyistä sisustusta. Uusia huonekaluja tai tavaroita emme ole oikeastaan ostaneet juurikaan, mutta huonekalut ja tavarat ovat vaihtaneet paikkaa ja jotain on hieman tuunailtukin. Tällä kertaa kuva on olohuoneen pitkän seinän vastakkaiselta puolelta eli tätä nykyä televisioseinältä. Kuvassa näkyy paljon jo tuttua kuten mm. isäni tekemät tikkaat, appiukon tuunaama ikkunakehyspeili, maalaamani televisiopöytä, kirpputorilta löydetty puinen kynttilänjalka, huopakassi ja kukkapylväs, joka maalattu myös valkoiseksi sekä valkoinen matto, joka on löytänyt taas lattiaan mustan maton tilalle.

Uutena asiana olohuoneessamme on, kuvassakin näkyvä, Hay:n valkoinen suorakaiteen muotoinen tarjoilupöytä. Aivan uusi tuo pöytä ei kylläkään enää ole, sillä on sekin jo useampi kuukausi sitten saatu lahjaksi, mutta en ole tainnut tulla kuvailleeksi sitä vielä tänne. Olen kyllä tykännyt todella tästä pöydästä. Se on mukavan simppeli ja hyvän kokoinen. Olohuoneessa aiemmin ollut itse tuunattu pyöreä pöytä on kesän ajan toiminut puutarhapöytänä. Ensi kesäksi joudun uusimaan tuon pöydän levyn, sillä en aikoinaan pöytää suunnitellut ulkokäyttöön ja sen näköinen on nyt myös tuo pöytälevy.



21.10.2016

PALLOKUVIOLLISET HOUSUT

Aina välillä voi vaatekaapista tehdä löytöjä. Tiedättekö ne vaatteet, jotka syystä tai toisesta jää vaan aina sinne vaatekaapin pohjalle, vaikka kuinka kivoja olisivatkin. Tässä olisi yhdet housut, jotka jotenkin aina tuntuu unohtumaan juuri sinne pohjalle, liekö sen takia, että en osaa vaan yhdistää näitä mihinkään yläosaan vai eivätkö vaan tunnu kivalta päältä. Minä en oikeasti tiedä syytä.:) Housuillahan olisi kyllä monen monta käyttötarkoitusta eri tilanteissa, mutta ne vaan odottavat sitä oikeaa hetkeä. No, ovat ainakin muutaman kerran olleet päällä ja nyt myös todistetusti.:D


18.10.2016

DOMUS TUOLIN UUSI ILME

Asuntoamme koristaa kaksi Domus -tuolia, joista molempia olen jo aikaisemmin entrannut. Tuolloin tuo toinen tuoli sai valkoisen istuin- ja selkäosan, mutta muuten tuoli jäi sen alkuperäisen, puun väriseksi. Lisäksi lakkasin puiset osat läpikuultavalla lakalla, jotta tuoli säilyis vielä monen monta vuotta. Tuosta tuolista olen tehnyt jo aikaisemmin postauksen, jonka pääset lukemaan täältä.

Nyt kerronkin teille hieman tämän toisen Domus-tuolin tarinaa. Tästä toisesta tuolista poistin aikoinaan myös nuo pehmusteet, hioin tuolin ja maalasin kevyellä lakalla. Tarkoitus oli siis jättää tuoli puunväriseksi. Nuo pehmusteet olivat kuitenkin sen verran vahvalla liimalla liimattu, että se oli ajansaatossa "syövyttänyt" puupintaan tummentumat. En halunnut ottaa sitä riskiä, että istuin- tai selkäosan vaneri ei kestäisi lisähiontaa ja että puupinta halkeisi hionnan jälkeen. Minun silmääni nuo liiman jäljet kumminkin häiritsivät, joten nyt useamman vuoden jälkeen päätin, että tuoli saa kokonaan valkoisen pinnan. Tässä tämän toinen tuoli nyt valmiina. Väriähän voi aina muuttaa jos kyllästyy valkoiseen.