26.12.2015

JOULUN KUULUMISIA JA JOULUISEN KODIN SISUSTAMISTA

Hyvää tapaninpäivää itse kullekin. Olipa oikein mukava joulu jälleen. Tämä jouluna tuli pelailtua lautapelejä ja korttipelejä oikein urakalla. Taisipa vierähtää koko joulupäivä pelien maailmassa, hups. Eikä tuota meinannut malttaa joulupyhinä käydä nukkumaan joten nyt ollaankin nukuttu oikein kunnolla ja katseltu telkkaa.

Alla muutama kuva jouluisesta kodista, jotka napsasin tällä minun uudella puhelimella (vanha puhelin kun sammui totaalisesti aaton aattona).




Oikein mukavaa loppu vuotta teille kaikille!

20.12.2015

TONTTU TOLJANDER JA NEULOTTU TYYNYLIINA

Kylläpä tuo joulu lähestyy nopeaan tahtiin, kohtahan se totisesti on jo täällä. Nyt viimeistään voi nähdä niitä tonttuja ikkunoiden takana. Meillä on jo useamman vuoden asustellut Toljander tonttu, joka on jälleen tänä vuonna hiiviskellyt meidän nurkissa.


Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille!!

18.12.2015

KAULAHUIVIN TARUNKO LOPPU

Ostin viime kertaiselta ulkomaanreissulta kaulahuivin, johon ihastuin kaupassa heti. Mutta kuinka ollakaan, on kaulahuivi kokenyt jo useampaan kertaan kovia. Tuo kauluhuivi ei nimittäin oikein tykkää pesukoneessa vierailusta. Joka kerta pesukoneeseen joutuessaan, joudun sitä hieman parturoimaan kun nuo mustat nirunarut lähtevät purkautumaan. Oi kunpa osaisin punoa nuo takaisin, niin napsisin narut kokonaan irti. Hmm, täytyykin vierailla googlen ihmeellisessä maailmassa jos löytäisin sieltä jonkun punonta ohjeen.


Tuo kaulaliina vaan sopii niin hyvin yhteen alla olevan kombon kanssa.<3



16.12.2015

OLKKARIIN MUSTA-VALKOINEN JALKALAMPPU

En ole tainnut muistaa esitellä teille tätä komiaa olkkarin jalkalamppua. Löysin tämän varmaan vuosi sitten aivan sattumalta. Olin kuolannut jotain vastaavanlaista lamppua jo verkkokaupassa, mutta sillä oli hintaa rutkasti enemmän, joten se jäi ostamatta. Hieman arvoin tämän lampun ostamisen suhteen, en suinkaan sen vuoksi, että olisin epäröinyt lampun ulkonäköä, vaan lähinnä lampun keveyden vuoksi. Lampulla kun ei ole hirveästi painoa tuossa rungossa, niin epäröin kaatuuko lamppu helposti. Mutta koska meillä asuu kaksi aikuista ihmistä niin ajattelin, että tämä on hyvä ratkaisu meille. Totisesti se on sitä ollutkin. Tämän vuoden aikana olen useaan otteeseen ihastellut tätä lamppua, enkä näin ollen ole kertaakaan katunut ostosta.




14.12.2015

KEITTIÖHANAN KIINNITTÄMINEN JA SÄHKÖJEN KYTKEMINEN

Tilasimme putkimiehen ja sähkömiehen kun olimme saaneet altaan paikoilleen. Tästä alkoikin armoton laatikkojen kasaaminen, niiden paikoilleen laittaminen, ovien ja saranoiden kiinnittäminen, välitilan laatoituksen viimeistely, seinien viimeistely ja mitä näitä nyt vielä kaikkia olikaan.:)

Putkimies ennätti paikalle ensin ja hyvä niin, niin saatiin vedet kulkemaan keittiöön. Se tunne kun tiskit saa tiskikoneeseen ja muutenkin vesi kulkee muuallakin kun kylpyhuoneessa ja vessassa.:) Tosiaan putkimies teki hanalle reiän, tarkisti pesukoneen kytkennät, testasi että paine kiertää oikein kaikissa putkistoissa ja ettei mikään putki/liitos vuoda sekä että allas vetää ja että altaan täyttyessä vedet eivät mene pöydälle/lattialle vaan palautuu takaisin altaaseen.

Sitten muutama sana noista sähköistä. Meillä ei alettu tekemään mitään isompia sähköjen muutostöitä, koska kumminkin asumme taloyhtiössä eikä tämä asunto tule olemaan meille se viimeinen asunto. Pyrimme sähkötöillä ja keittiön valojen muutoksilla siihen, että sähköt/valot olisivat mahdollisimman käytännölliset meille ja mahdollisille tuleville asukkaille. Eli tämä tarkoittaa sitä, että kun aikaisemmin meillä täytyi kävellä koko pimeän keittiön poikki, jotta sai valot päälle, niin nyt lähettimen avulla saimme katkaisimen heti ulko-oven puoleiseen päätyyn. Näin on mukavampi tulla keittiöön ruokakassien kanssa. Samalla kun keittiö laitettiin uusiksi, halusimme että myös valot kokisivat uudistuksen. Keittiömme sai siis kattoon led-valot ja kaapistojen alle laitettiin led-nauhaa. Näin keittiöstä tuli myös valoisampi.

Valitettavasti näistä töistä ei tullut napsittua yhtään kuvia, koska halusimme antaa työrauhan putki- ja sähkömiehille, mutta muutoksethan näette sitten valmiista kuvista, jotka yritän etsiä jo seuraavaan postaukseen.

12.12.2015

VIIKONLOPUN RENTOILU ASUA

Tänä viikonloppuna asuna oli hieman rennompi kokonaisuus. Paidan sanoma on aika hyvä, eikö! Siis Oikein mukavaa, rentouttavaa ja onnellista viikonloppua!






10.12.2015

KEITTIÖREMPPA JATKUU

Nyt jatkuu pitkästä aikaa keittiöremppa -postaukset. Eli nyt olisi vuorossa työtasonkiinnittäminen, altaiden kiinnittäminen työtasoon ja välitilan laatoittaminen. Näistä vaiheista ei ole paljon kuvia, sillä on ollut ilmeisen tarkkaa puuhaa.

Nämä vaiheet ovat erityistä tarkkaavaisuutta vaativia erityisesti siksi, että meille kaikille on varmasti tärkeää, missä kohtaa allas tulee olemaan ja että on oikeassa kohtaa myös kaapistojen ja putkien kannalta. Altaan reiän mittaamiseen ja leikkaamiseen löytyy youtubesta erittäin hyvä video, joka kannattaa katsoa ja sitä noudattaa. Löytynee hakusanoilla "keittiön altaan asentaminen". Mielestämme siinä oli hyvin tarkasti ja yksityiskohtaisesti käyty vaihe vaiheelta asentaminen läpi. Myös altaan mukana tulee useimmiten asennusohjeet.

Hieman sitä joutuu aina kikkailemaan, jotta saa putket ja sähköt astianpesukoneeseen kuten kuvasta näkyy.


Siinä se allas nyt istuu kaikessa komeudessaan. 


 Välitilan laatoitus käynnissä tässä kuvassa.

Tässä vaiheessa sitä alkaa jo viimeistään innostumaan keittiön valmistumisesta vaikka tehtävää onkin vielä vaikka kuinka paljon.



8.12.2015

KYNTTILÄN JALKA JA KYNTTILÄN TUNNELMAA

Nyt on pakko esitellä teille kirpputorilta tekemäni löytö, joka sopii erinomaisesti tähän pimeään vuoden aikaan. Löysin nimittäin kirpputorilta tällaisen ison puisen kynttilänjalan. En tiedä minkälaista kynttilään tuossa kuuluisi pitää, mutta ens hätään löysin kaapista tuollaisen harmaan kynttilän. Kynttiläjalka etsii vielä sitä oikeaa paikkaansa, mutta eiköhän ajan myötä sen löydä.



6.12.2015

JOULULAHJAOSTOKSIA

Mistä oli itsenäisyyspäivän aatto tehty. Eli eilinen aamu meni laiskotellessa ja päivä jouluoostoksilla. Saimme aika hyvin ostettua joululahjoja lapsukaisille, tädeille ja enoille sekä vanhemmille. Jokunen lahja kyllä jäi vielä ostamatta, mutta jos ensi viikonloppuna ottaisi uusiksi näiden loppujen osalta. Pikku hiljaa hyvä tulee, varsinkin jouluostoksilla, siellä nimittäin oli muutama muukin. Miehelle en ole ostanut vielä joululahjaa, mutta pari ideaa olisi, mitä joulupakettiin käärin.

Minulla ei ole aiemmin ollut juurikaan sitä joulufiilistä, se on vaan piileksinyt jossain. En tiedä onko syy siinä, että meillä poltetaan kynttilöitä ympäri vuoden ja jouluvalojakin on purettu kaapin perukoilta pikku hiljaa, niin ei ole sitten niiden myötä päässyt joulu hiipimään. Mutta nyt on pakko myöntää, että tuo jouluostoksilla pyöriminen, muutamat ostetut joululahjat ja kotiin ostettu amaryllis taisivat hieman edes auttaa joulufiiliksen löytymisestä.

Jouluostoksille lähdettiin melko vilpoisissa tamineissa, sillä kaikki varmasti ovat kokeneet ne hikikarpalot selässä ja otsalla, kun ramppaa kaupasta toiseen talvitakki päällä. Koska ulkonakaan tuo ilma ei ole mikään kylmä, niin päätin pukea ylleni yhdet jo pitkään olleista lemppari vaatteistani.







Nyt taidan mennä jatkamaan yhtä projektia, jotta saan toisenkin myrskylyhdyn etupihaa koristamaan. Joten, oikein hyvää itsenäisyyspäivää!!