31.7.2015

KESÄLOMAN MANSIKKAHERKKU - MANSIKKAKAKKU

MANSIKKAINEN KESÄKAKKU


Mansikan alkavat kypsymään, tosin ihan vielä ne eivät ole parhaassa mitassaan. Silti päätin noukkasta 5 kilon laatikon poimittuja mansikoita syötäväksi ja pakkaseen laitettavaksi. Kesän kunniaksi tein mansikoista myös mansikkaisen kakun.

Kakku oli hieman erilainen kun mitä yleensä olen tehnyt. Viimemmäksi olen tehnyt pääasiassa hyydykekakkuja, sillä itse tykkään niiden makeudesta, siitä että makuvaihtoehtoja on lukuisia, ja vain mielikuvitus ja yrittäminen on rajana kakun "maustamisessa". Mutta nyt päätin koittaa jotain aivan uutta, nimittäin muropohjaista kakkua, jossa kermaan sekoitettiin vaniljakreemijauhetta. Kreemijauhe olikin minulle aivan uusi tuttavuus, mutta helppo käyttää kerman seassa. Muuten kakku koostuikin sitten tuoreista mansikoista, nams!
 
Kakku itsessään oli melko nopea tehdä, aikaa meni/odottelua oli ainoastaan pohjan jäähtymisessä. Mutta minulla kyllä riitti tekemistä siksi aikaa mansikoiden perkaamisessa. Tässä hieman kukaa mansikoista ja kakusta. Koristelun olisi voinut toteuttaa hieman nätimmin, mutta tuli kiirus, että sain kakun tehtyä ennen kun hain miehen iltavuorosta kotiin.







29.7.2015

OLOHUONEEN PÖYTÄ - VANHAT JALAT JA UUSI PÖYTÄLEVY...

Olohuoneemme alkaa pikku hiljaa näyttämään myös sisustukseltaan siltä miltä on toivottukin. Nyt tumman ruskea sohvapöytä on saanut väistyä ja tilalle on tullut roskiksesta pelastamani pöytä tai oikeastaan pöydän jalat ja Iskulta ostettu pöytälevy. Pöydän jalat kaipasivat hiontaa ja maalia pintaansa sekä pöytälevy sai valkoisen pinnan yllensä. Tämä tuunaus kyllä yllätti minut todella, siitä tuli niin passeli meille! Tämä kuva on napattu puhelimen kameralla, joten myöhemmin varmasti tulette näkemään parempia kuvia tästä pöydästä. En malttanut vaan olla jakamatta heti tätä komistusta.




27.7.2015

TAIKATAIKINA JA TÄHDET...

Askartelin taikataikinasta aikaisemmin tähtiä ja sydämiä. Nyt ne pääsivät koristamaan olohuonetta yhdessä sisustusvalojen kanssa. Tässä kuvaa niistä eri valaistuksessa.




21.7.2015

KEVYEMPÄÄ JA KESÄISEMPÄÄ...

Tässä hieman kevyempää toppia ja farkkua. Toppi on viime kevät talven ulkomaan matkaltamme ja farkut on ihan kotimaasta ja merkiltään Esprit.






16.7.2015

VANHA NALLE HERRA JA VALKOISTA AARIKKAA...

Katselin koneella olevia kuvia ja voi kuinka paljon niitä on sinne ilmaantunutkaan. On niin paljon kuvia kivoista sisustus/vaate ostoksista ja lahjoista, että minun on pakko päästä ne tänne teille jakamaan. En tiedä vaan mistä aloittaisin. Ensimmäiseksi saatte pienen kuva-arvoituksen. Mitä tämän lahjan laatikosta paljastuikaan.?;)







Ei, nalle ei paljastunut laatikosta vaan se on Unkarin tuliaisia vuosien takaa. Laatikosta paljastui jotain valkoista Aarikkaa, ehkä joku muistaakin aikaisemman postauksen Aarikkaan liittyen.;)

15.7.2015

SINIVALKOISTA KESÄÄN...

Ilmat ne vaan pysyy suht viileinä, pilvisinä ja sateisinakin. Tässä siis hieman asustusta tähän kesään. Täytyy toivoa, että sitä jatkossa voisi pukeutua hieman kevyemmin kun villasukkiin. Ne vaan on niin mukavat jalassa.:D


13.7.2015

PIHAMAAN RIKKAKASVIT...

Kuinka kauniita voivatkaan olla nuo pihamaan rikkakasvit. Auringon pilkottaessa hetken, päätin mennä pihamaalle kuvaamaan. Ihastuksekseni otin lähikuvat noista ehkä hieman vihatuistakin rikkakasveista. Kuinka kauniita ne ovatkaan kun katsoo oikein tarkkaan.



Meidän pihamaalla ei tänä kesänä taidakaan kukkia muut kuin nämä rikkakasvit ja sitten tietenkin nuo pionit, mutta niidenkin kukinta-aika alkaa olla lopuillaan. Voisin silti joku päivä laittaa kuvan tuosta uudesta kukkapenkistä (viime kesältä) ja siihen istutetuista kukista (tänä kesältä).

10.7.2015

MUSTAVALKOINEN MATTO OLOHUONEESEEN...

Hellou ja hyvää kesää!!

Pitkä blogi hiljaisuus takana, ei vaan ole tuo kirjoitus luistanut, mutta jos sitä pikku hiljaa alkaisi palaamaan tänne. Jonkin verran on tullut kuvailtua sisustus ja vaateostoksia sekä tuota pihamaata tämän tauonkin aikana, ja niistä voisinkin lisäillä tänne ensimmäiseksi kuvia. Samalla voin kuulostella, miltä se tuntuisi jos palaisi kirjoittelemaan tänne hieman useammin kun kerran puoleen vuoteen.

Tosiaan, jonkin verran on tullut kuvailtua (enemmänkin olisi voinut) eikä kuvailu into ole erityisemmin laantunut, kiitos tuon uuden kameran, mutta ne kuvat ovat vaan jääneet koneelle eivätkä ole tänne asti ikinä päässeet. Lisäksi olen niin huono kantamaan tuota kameraa joka paikkaan. Usein huomaan sanovani, "hups, se kamera jäi kotiin".:)

Ensimmäisenä saatte silmäyksen millaisen uuden maton olen ostanut koristamaan olohuonetta. Matto on tällainen mustavalkoinen kevyehkö puuvilla matto. Nyt kuvasta katsoessani, niin hiemanhan tässä saattaa olla vivahteita itämaiseen tyyliinkin. Todella kiva lisä olohuoneeseen.

En tiedä muistatteko, mutta olohuoneessa oli aikaisemmin vaalea karvamatto, mutta nyt se sai kaverikseen hieman kevyemmän ja kesäisemmän maton. Nämä siis vuorottelevat olohuoneessa vuodenajan ja oman mielen mukaan.