30.10.2014

MUSTA-VALKOISET TENNARIT SYKSYYN

Syystennarit on ostettu, kun halvalla sain. Vielä niitä saapikkaita etsiskelen, mutta näillä nyt tarkenee ainakin alkuunsa. Täytyisi vain löytää jotkut hieman siistimmät kengät eli saapikkaat, joiden kanssa kehtaa kuljeskella muutenkin kuin arkena ja farkuissa.




29.10.2014

"TALVEN" NEULONNAT OVAT ALKANEET

Tämän "talven" ompelut on aloitettu. Arvaatteko, mikä tästä mahtaa tulla.?:) No, ainakin valkoista ja harmaata sekä oikein isoa neulosta.


28.10.2014

HARMAATA HAMPTON NEULEJAKKUA - TYYLIKÄSTÄ MUTTA RENTOA

Täytyy heti perään laittaa kuvaa ihanaakin ihanemmasta neulejakusta, joka sattuu myös olemaan Hamptonin mallistoa. Tätä jakkua en ole ehtinyt vielä kovin paljon käyttämään, mutta on tämä jakku ollut käytössä jo loppukesästä - alkusyksystä takkina, kun illat alkoivat viilentyä. Nyt tämä menee mukavasti takin alla ja on tyylikäs vaikka töissä pitää. Tähän jakkuun olen yhdistänyt edellisen postauksen kengät ja farkkulegginssit.



27.10.2014

SINIVALKOISTA JA SAILOR -TYYLISTÄ

Viime kesän (ja aikaisempienkin jo) ehdoton suosikki juttu vaatetuksessa on itselläni ollut ehdottomasti raidat ja sailor -henki. Olen vaan niin tykästynyt noihin raitoihin ja sinivalkoiseen merihenkisyyteen. Raidat tuovat kivaa särmää, kun muuten tykkään pukeutua aika musta-valkoiseen, harmaaseen tai siniseen. Lisäksi tuo sailor -henkisyys tuo kivaa piristystä asuihin, sekä luo pienen leikkisyyden vaatekokonaisuuteen. Tässä esittelen teille kesän ehdottomat lemppari kangaskengät.





 Värin raikkauden lisäksi kengissä on ihania kultaisia yksityiskohtia, ja mikä parasta, kengät eivät hankaa jalkaani mistää kohtaan. Eikä nämä kengät olleet hinnallakaan pilattu. Me like! Nämä kaipaavat kyllä nyt pesua ja talviteloille laittamista.


18.10.2014

ERILAISIA SÄILYTYSPUSSEJA EDULLISESTI

Siivouspäivän postausta. Käytiin tosiaan tuossa jokunen tovi sitten Ikeassa ostoksilla. Reissulta matkaan tarttui erilaista sisustusesinettä ja hieman isompaakin huonekalua. Yksi yllättäjä oli tällainen muovinen pussi. Ajattelin, että tämän avulla olisi helppo viedä lehtiä ja siihen olisi hyvä säilöä myytäviä vaatteita tai mitä tahansa tavaraa ja kävispä tuo kauppakassinakin. Vetoketju mekanismin ansiosta kassiin saa laitettua pientäkin tavaraa ja runnottua sängyn alle.;D

Näitä oli hieman erilaisia ja eri värisiä. Meille näitä taisi tarttua mukaan neljin kappalein. Tuo toinen kuosi oli ehkä enemmän mieleeni, mutta siinä ei taas ollut tuota vetoketjua. Mutta eihän tuolla kuosilla niin väliä ole, varsinkaan jos sen sängyn alle tai kaappiin sulloo.



17.10.2014

UUDENLAINEN SISUSTUSTAULU ETEISEEN - DIY -

Aikaisemmin tein sisustustaulusta tuollaisen uudistetun sisustustaulun. Nyt liitulaututeipillä päällystetty taulu on saanut uuden tekstin. Mukavan taulu kun sitä pystyy mielensä mukaan muokkaamaan erilaisilla teksteillä ja kuvilla. Mitä hauskaa sinä kirjoittaisit eteisen seinälle.:)



16.10.2014

SISUSTUKSEN MONET KOUKEROT - IN JA OUT -

Suhteeni lehtiin ja erityisesti sisustuslehtiin on hieman kaksi jakoinen. Toisaalta rakastan sisustuslehtiä ja kaikkea kaunista ja nättiä ylipäätänsä. Saadessani sisustuslehden käsiini, silmäni etsivät malttamattomina pingispallon lailla aina vaan yhä hienompia ja hienompia yksityiskohtia, joita lehdet ovat pullollaan. Toisaalta en jaksa keskittyä kauaakaan lehden lukemiseen, pääasiallisesti siis silmäilen lehtiä (en siis lue). En tiedä johtuuko juuri edellisestä se, että en raaski ostaa sisustuslehtiä marketeista vaan poimin ne kotiini käytettynä ja "vanhoina" kirpputoreilta.

Olen ajatellut, että en koe tarvetta ostaa lehtiä uutena, sillä sisustustyylit eivät vanhene, vaan oikeastaan paranevat ajan myötä, sillä ajan myötä löydät sen oman tyylisi tuosta lukuisasta ja täysin markkinoidusta ympäristöstä. Tahdotko sisustusesineen tai -tuotteen nyt ja heti, vai haluatko sen myös vielä muutaman kuukauden ja vuoden päästä nähdessäsi sen sisustuslehdessä.

Sisustuslehdet, blogit, mainokset ja ohjelmat tyrkyttävät ja kohdentavat meille aina tietynlaisia sisustusesineitä (pätee myös kaikkeen muuhunkin, kuten vaateteollisuuteen) tiettyyn aikaan. Nyt ns. IN ovat tietyt tuotteet, jotka viiden vuoden päästä ovat jo OUT ja ne taas korvaavat uudet IN -tuotteet. Tämä jatkuvassa sesongissa eläminen on oikeastaan aika uuvuttavaa. Kaikki ihmiset nauttivat kaikesta kauniista, kukin oman maun mukaansa. Meille myydäänkin kauniita tuotteita täydellisillä kuvilla ja mielikuvilla, jotka hetken päästä häviävät tästä markkinakuvasta sesongin vaihduttua. Meitä siis ohjaillaan näillä toistuvilla mainoskuvilla tv:ssä, blogeissa ja jokapuolella. Oletko (koskaan) huomannut pukevasi päälle jotain, jota pidit mitä puistattavampana vielä vuosi sitten. Naureskelit kuvastossa keimaileville naisille, joilla oli legginssit jalassa. Ja taisit vielä sanoa, että "Minä en ikinä tuollaisia pierukalsareita jalkaani vedä. Sama kun menisin treenikalsarit jalassa juhliin." Mutta kas, kun nuo aikaisemmin verkkokalvoasi kirvelleet legginssit "kaunistavat" vaatekaappiasi ja löydät niistä nykyään monta hyvää puolta. Olet siis saanut siedätyshoitoa ja olet oppinut pitämään tai suorastaan rakastamaan tätä ennen mielestäsi rumaa vaatekappaletta.

Sisustuslehtien (ja myös blogien) voima on siis melkoinen. Aina välillä pysähdyn pohtimaan itseäni sisustajana. Tahdonko jotain, koska se on IN ja näen tietyn tyylisiä asioita lehdissä ja blogeissa. Annanko jonkun ostaa minuteni vai rohkenenko luoda jotain omaa. Kunnioitan ihmisiä ja bloggaajia, jotka rakentavat uutta ja omaa, tuovat suosittujen tuotteiden rinnalle halvempia, ekologisempia ja omatekoisia ratkaisuja.


Tulihan painavaa tekstiä... Loppukevennykseksi voinkin todeta, että ostin juuri parit lehdet kirpputorilta. Oli vaan niin pakko hakea inspiraatiota taas.:D



15.10.2014

TALVI POPOTTIMIA MÄ METSÄSTÄN - TAHDON LÖYTÄÄ HIENOT

Tässä kahdet kesän lemppareiksi muodostuneet kengät. Mukavat jalassa ja käyvät monen asun kanssa yhteen. Näitä aion käyttää myös ensi kesänä enemmän kun paljon.:)




Ensimmäiset, Andiamon kesäkengät ovat olleet yhdet suosikkini, koska niillä on kepeä kävellä ja kengissä on korko, tosin pieni sellainen. Ei siis sellaiset halppis kengät, joissa ei ole pohjaa juuri ollenkaan. Nämä olivat löytö kirpputorilta. Näitä / tämän tyylisiä kenkiä kuolasin jo kaupassa, mutta en uskaltanut ostaa, sillä en tiennyt olisivat jääneet käyttämättä. Hyvä löytö siis.



Nämä toiset kengät ovat Anttilasta löytyneet, oliva vielä alennuksesta eli kengille ei montaa euroa hintaa jäänyt. Tällaiset kengät haluaisin myös hieman laadukkaampana. Kenkien ulkonäkö miellyttää silmääni ja siksi nämä ovat jalkaani sujahtaneet myös enemmän kun monta kertaa. Valitettavasti kengissä on melko ohut pohja, joten pidemmän matkan käveleminen esim. mukulakivillä väsyttää jalkapohjaa. Mutta nämä eksyvät myös ensi kesänä jalkaani.

Eli yhteenvetona: aivan ihanat kengät, jotka todistivat, että tällaisten kenkien ulkonäkö tosiaan on mieleeni. Miinuksena tosiaan se, että molemmissa kengissä saisi olla hieman enemmän korkoa tai pohjan paksuutta. Mutta vallan kelpo popottimet, ja millä hintaa.:)

Tästä tulikin mieleeni, että ensi talveksi haluaisin löytää saapikkaat, jossa olisi:

- matala korko (ei siis korkokengän korkoa)
- musta pääväritys, mutta niissä saisi olla esim. kultaisia yksityiskohtia,
- silti hillityt, ei liian prameat,
- lämmin sisusvuori,
- polveen asti ulottuva varsi tai hieman polven alle,
- vetoketju sivussa,
- ja mitähän vielä.:D


Saa vinkata jos tällaiset astelevat eteen.

13.10.2014

KORTTIASKARTELUA - SÖPÖJÄ SIILEJÄ

Tosiaan, pitkä bloggailutauko takana. Ei vaan kerta kaikkiaan ole tuntunut olevan oikein mitään sanottavaa, mutta kuvia on kertynyt jos jonkin verran. Niitä aionkin teille tänne jakaa seuraavaksi. Olen siis tehnyt muutamia löytöjä ostosrintamalla, askarrellut kortteja ja hieman tuunaillut ja neulonutkin.

Ensimmäiseksi voisin esitellä teille miehelleni tekemän pika raapustuksen eli siis vuosipäivä kortin. En muista koska olisin viimeksi piirtänyt itse, tai nytkin piirsin mallista. Pikainen tutkailu internetin maailmaan, josta sainkin aiheen korttiin. Piirsin kaksi noita äkäistä siiltä tuohon korttiin, koska ovat niin hellyyttäviä. Pieni sepustus kortin taakse ja vola! Tässä sain samalla käyttää liituja, jotka löysin ja joita innostuin käyttämään taas pitkästä aikaa.


Tässä teille luonnostelua siilistä ja itse kortti.




Mies aina pelleilee, kun askartelen, että "Siitäkö tulee mulle yksi kortti". Noh, nyt sai saamansa pitään, piikikkäitä siilejä..:)